Paardrijden, een hobby en een sport

Paardrijden wordt vaker gezien als hobby dan als sport. Toch is paardrijden een volwaardige sport waarbij je veel van je spieren gebruikt. Zonder van paarden te houden kan je deze sport natuurlijk niet doen. Er zit namelijk veel energie in het verzorgen van de paard, voor het rijden en na het rijden. Ook al heb je zelf geen eigen paard, als je op een manege rijdt, is het wel de bedoeling dat je het paard verzorgt. Dit is dan ook de reden dat mensen paardrijden vaker als hobby zien.

Waarom is paardrijden een sport?

Sommige mensen vinden dat je paardrijden geen sport mag en kan noemen omdat het paard het werk aan het doen is. Sterker nog, je zit op de rug van het paard. Toch moet je als persoon bewegen om het paard te laten bewegen. Daarbij zit er heel veel uren in het trainen van het paard maar ook als persoon. De wedstrijden die op tv te zien zijn, is niet zoals het is voor een amateur dressuurruiter. Natuurlijk lijkt het op tv veel makkelijker dan in het echt, maar een paard is zwaar en zeer sterk. Dit houdt in, dat de persoon die het paard bereid, ook zeer sterk moet zijn. Voor velen is het zitten op een paard zelfs al lastig.

Paardrijden als een hobby

Als je zelf een eigen paard hebt zal je er al snel achter komen dat het hebben en verzorgen van een paard best wel duur is en zeer veel tijd in beslag neemt. Voor velen is het namelijk een plezier om naar paardensport winkels te gaan om alles te kopen wat je paard nodig heeft, wat nogal wat is. Toch wordt je al snel overdonderd van de prijzen. Of het nou de kleding is, het voer of attributen. Een paard moet namelijk ook eten en op de juiste hoogte. Hiervoor worden vaak hooiruiven voor gebruikt. Voor paardensport hooiruiven kopen is daarom ook een lastige klus maar zeker te doen als je goed zoekt. Zolang het een hobby is, maakt het vaak niet uit dat er wat extra tijd en geld in gestoken moet worden. Zo moet je ongeveer rekening houden met tussen de 12/15 uur per week dat je bezig bent met je paard.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *