Hoe kan ik spelen met mijn konijn?

Hoe kan ik spelen met mijn konijn?

Een konijn houdt van aandacht en is wel te porren voor een spelletje. Je konijn is van nature nieuwsgierig en zal vaak op zijn achterpootjes zitten om rond te kijken of om aandacht te vragen. Maak gebruik van dat moment, verbind hier een commando aan zoals bijvoorbeeld: “Zit” en geef meteen iets lekkers. Als je dit blijft herhalen kan jouw konijn uiteindelijk op commando op zijn achterpootjes gaan zitten. (zo schattig)

Trucje: Ga op je knieën zitten en leg wat lekkers op je schoot, helemaal vooraan bij je knieën zodat hij het er zo af kan pakken. Herhaal dit en leg het lekkers telkens een stukje naar achteren. (doe dit iedere dag een paar keer) Op het moment dat je konijn op je schoot moet springen om het lekkers te pakken verbind je hier een commando aan bijvoorbeeld: “Op”. Als je dit blijft herhalen kan jouw konijn op commando op je schoot springen!

In de dierenwinkel kan je ballen kopen met gaatjes erin waar je wat droogvoer in kan stoppen. Leg deze bal gevuld op de grond en telkens als je konijn eraan snuffelt geef je de bal een klein duwtje zodat er wat voer uitvalt. Je konijn zal dit snel begrijpen en erg leuk vinden.

 

Er zijn ook kruip tunnels te koop, mijn konijn vindt dit helemaal geweldig!

Leg een kartonnen doos op zijn kop op de grond en knip hier een paar gaten in. Je konijn is nieuwsgierig en zal de doos gaan onderzoeken of erop klimmen. Je kan bijvoorbeeld in de doos een plukje hooi leggen.

Vul een leeg toiletrolletje met hooi. Je konijn gaat zijn best doen om het eruit te krijgen.

Racen, een konijn is gek op rennen, springen en racen geef hem dus die ruimte! Laat ze lekker los in de kamer lopen en je zal zien dat als ze zich helemaal thuis voelen zij gezellig samen gaan racen door de kamer. Dit is super grappig om te zien. (let op, dat je konijnen niet aan snoeren etc knabbelen)

Scheuren, je konijn vindt het heerlijk om papier te verscheuren, geef eens een paar printer papiertjes (maak er een prop van).

Bouw een doolhof; oké best veel werk maar wel erg leuk en als je niet zo goed kan timmeren zal je konijn daar niet over zeuren. Koop een paar planken en maak hier een hoge vierkante bak van. Van kartonnen dozen (van de supermarkt) maak je hier iedere keer een ander doolhof mee, knip en scheur en leef je uit. Verstop in je doolhof wat lekkers zodat  het voor je konijn extra interessant wordt.