Konijn tam maken

Konijn tam maken

Wil jij ook je konijn tam maken? Ontdek hier alle tips en trucs om jouw konijn snel tam te krijgen. Dit is niet zo moeilijk als het lijkt. Als je pas een nieuw konijntje gekocht hebt wil je natuurlijk dat hij zo snel mogelijk gezellig bij je komt zitten. En dat hij niet bang is van je handen of je stem. Geduld, aandacht en herhaling zijn hier de toverwoorden.

Wennen aan je stem;
Zorg dat jouw konijn eerst aan je stem kan wennen. Door zoveel mogelijk je stem te laten horen kan jouw konijn aan je stem wennen. Dus als je naar het hok toegaat zeg je bijvoorbeeld; hallo snuitje daar ben ik weer, heb je trek in een lekker snoepje?? vertel telkens wat je aan het doen bent. Het maakt niet uit wat je zegt (al vertel je de voetbaluitslagen) als je maar praat zodat het konijntje aan jouw stem kan wennen. 

Oppakken;
Daarnaast pak je jouw konijn iedere dag een keer op. Let op: pak hem heel voorzichtig op, zodat ie niet kan schrikken. Benader hem dus ook aan de voorkant zodat ie kan zien wat er gebeurt. Zet hem lekker bij je op schoot en geef hem iets lekkers te eten. Als hij het op heeft zet je hem weer in zijn hok. Als je dit een aantal keer gedaan hebt en hij is hier een beetje aan gewent dan kan je hem telkens wat langer op je schoot laten zitten.

Loslopen;
Laat je konijn in een niet te grote ruimte loslopen en ga zelf in de midden zitten. Leg wat lekkers op je schoot of (als je konijntje nog wat angstig is) naast je op de grond. Blijf rustig op de grond zitten en kijk wat er gebeurt. Maak geen onverwachtse bewegingen, als je wil bewegen beweeg dan rustig en langzaam. Dit is minder spannend.

Als je bovenstaande oefeningen een aantal keer per dag doe, dan zal ook jou konijn tam worden.