Kan een konijn samen met een cavia?

Kan een konijn samen met een cavia?

Een konijn kan met een cavia samen in één hok, maar of ze er blij van worden is een ander verhaal. Het zijn namelijk twee verschillende dieren die elkaar niet zo goed begrijpen.

Zelf heb ik 2 grote hokken, in het ene hok zitten mijn cavia’s en in het andere hok mijn konijnen. Voor de zomer heb ik een grote ren waar ze buiten in mogen spelen. Deze ren is gescheiden in een cavia’s en konijnen gedeelte om problemen te voorkomen.

Er zijn behoorlijk wat verschillen in gedrag en voeding tussen een cavia en een konijn. Het lijkt wel of ze een “andere”taal spreken;

Konijnen vinden het bijvoorbeeld heerlijk om elkaar uitgebreid te wassen. Als een konijn een cavia lief vindt zal hij uit genegenheid de cavia willen wassen. De cavia heeft geen idee wat het konijn hiermee bedoeld, cavia’s wassen elkaar namelijk niet, hij kan hier zelfs een beetje chagrijnig van worden.

Konijn houden van speeltjes; een brokjes-bal, een knuffel, een prop papier. Een cavia doet dit niet en zal er niks van begrijpen.

Dit zijn maar een paar voorbeelden en zijn nog veel meer verschillen. Ons advies is doe het niet geef hem een vriendje van zijn eigen soort. Die hem begrijpt en dezelfde taal spreekt. En voor de cavia geldt natuurlijk hetzelfde!

Konijnen en cavia’s zijn groepsdieren die houden wel van een vriendje!