Waaraan moet een goed konijnenhok voldoen?

Jouw konijnen wil je het liefst zo goed mogelijk verzorgen. Dit begint al bij het uitzoeken van een goed konijnenhok. Het dier kan hierdoor niet zomaar weglopen, maar heeft daarnaast een plek voor zichzelf. Alleen dan begint het al. Buiten dat een konijn altijd met een maatje moet zitten, moet er ook voldoende ruimte zijn. Hierbij wordt vaak aangehouden dat een konijn minimaal drie hoppen moet kunnen maken, moet kunnen zitten en languit kunnen liggen. Tevens moet er nog ruimte zijn voor een toilethoek. Er is dus minimaal 150 centimeter in de lengte nodig, het liefst nog meer.

Stevigheid en veiligheid van belang

Daarnaast kun je een konijnenrok het beste ook aanschaffen met een groot buitenren. Hiermee is er nog meer ruimte voor de konijnen te vinden. Alleen dan ga je nog door naar de materialen. Ook dit is belangrijk. Je moet voor een stevig hok gaan, waarbij de konijnen niet zomaar alles kapot kunnen knagen. Hout is niet altijd de beste keuze, maar kan wel gecombineerd worden met gaas. Zorg er in ieder geval voor dat er geen scherpe randen aan zitten, zodat de konijnen zich niet gaan bezeren. Zo wordt altijd voldoende veiligheid geboden.

Bestand zijn tegen weersinvloeden

Als je de konijnen buiten houdt, dan is het verstandig om een hok te nemen die tegen verschillende weersinvloeden kan. Een goede isolatie voor de koude wintermaanden en de warmte, bescherming voor eventueel wateroverlast en enkele andere factoren moeten dus in het achterhoofd gehouden worden. Daarna kun je het hok volledig aan gaan kleden door een goede bodembedekking, voerbakken en drinkflessen op te hangen en speeltjes toe te voegen. Enkele voorbeelden van goede hokken kun je te allen tijde online vinden, zodat je weet waar je nog naar kunt gaan kijken voor jouw konijn.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *